Παγκράτιο / Pankration

Το Παγκράτιο είναι σύνθετη λέξη που προέρχεται από το

παν + κράτος, που σημαίνει “ ο τα πάντα κρατών”,

αυτός δηλαδή, που έχει την απόλυτη δύναμη, την εξουσία!

Ο μοναδικός φιλόσοφος αυτοκράτωρ, ο Μάρκος Αυρήλιος, έλεγε ότι «όλα τα αθλήματα ψυχαγωγούν. Το παγκράτιο παράγει φρόνημα». Αυτές οι 6 λέξεις κωδικοποιούν πλήρως την ταυτότητα του παγκρατίου αθλήματος .

Παγκράτιο
Σήμερα…

Το παγκρατιο προσαρμόζεται άψογα στον σύγχρονο τρόπο ζωής μας..

Αυτοπεποίθηση, ενδυνάμωση, αυτοάμυνα..αντιμετωπιση του bulling!!

Και όχι μόνο!!

Μοριοδότηση πανελλαδικών εξετάσεων έως και 100% σε οποιαδήποτε σχόλη Επιλέξτε!!

Στην εποχή μας,μετά από έρευνες και μελέτες  το άθλημα του παγκρατίου εμφανίζεται ξανά, ανανεωμένο ….και με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, ΕΟΠΑ, επίσημα αναγνωρισμένη από το 1996, και στην οποια ανήκει και η σχολή μας, έχει αναλάβει τη διάδοση του ιστορικού αυτού μαχητικού αθλήματος στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Α. αποτελείται από Έλληνες, και ότι η επίσημη γλώσσα του αθλήματος είναι η αρχαία ελληνική.

  • Ξεκινώντας λοιπόν μαθήματα τι γίνεται?

Πρώτα από όλα δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία. Καθε στιγμή καθε μερα ειναι καταλληλη για να ξεκινησει καποιος την ενασχοληση του με το παγκράτιο. Ο ασκούμενος μαθαίνει στη βασική εκπαίδευση τις τεχνικές της αυτοάμυνας (τεχνικές με γροθιές και λακτίσματα, ρίψεις και ακινητοποιήσεις) ενώ παράλληλα, διδάσκεται την παιδεία, τον πολιτισμό και τις ηθικές αρχές της  Ελλάδας.

 Φωτογραφία

Ο προπονητής του συλλογου, Νικολαος Γιαννακης,  ειναι πτυχιουχος προπονητης Παγκρατιου αθληματος. Κατέχει αδεια άσκησης επαγγέλματος και ειναι πιστοποιημένος από την Γ.Γ.Α.

@Διάφορα